HOME | FASHION
 

Mail Art Sensoriel : garments communication by Nancy Boehm

Mail Art Sensoriel : garments communication by Nancy Boehm

THE MOODY NECKLACE
A necklace made from a mix of optical wires, LED-pearls and LCD panels. It changes and reacts to whatever you hook it up to. Such as change color when someone read your tweet, blink a special sequence when your favorite song plays… everything is possible.

See: https://www.behance.net/nboehm135c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen har väl missat den enorma hypen kring Internet of Things? Det delas statistik till höger och vänster, siffror som påstår att Internet of Things kommer att bli en större grej än Internet, itself.

Det är heller inget större nyhet att fashion och wearable tech utgör en stor och viktig del av IoT tårtan. Redan idag har vi klockor som talar om för dig när du ska gå en promenad, baserat på sensorer och andra rörelsedetektorer (behöver ett bättre ord för gyro, acc, etc. Finns det nåt samlingsnamn?). Vi har armband som håller koll på hur snabbt du ska springa för att slå veckans rekord och smycken som ska skapa trygghet i löparspåret.

Vi har till och med kläder som förvarnar ifall det är en hjärtattack på gång. Oh well, inom kort åtminstone.

Få vet vad framtiden har att erbjuda. Att vi, exempelvis, har våra klockor projicerade på skjortärmen är en lågoddsare. Att vi kommer att kunna byta mönster på klänningar eller färg på våra tapeter, likaså. Även om det ligger längre fram i tiden. Oavsett vad, går vi en väldigt spännande framtid till mötes. För vår nästa generation kommer det vara lika naturligt att spendera en weekend i outer space som det är för oss att ta turistbussen på Canary Islands.

Och från och med idag till vem-vet-vad ni hittar på, finns Automat med. Som vi sagt tidigare, vi är inte Rasperry Pi eller Arduino. Men vi jobbar gärna sida vid sida i de fall det passar. En av Automat's stora styrkor, däremot, är storleken på vårt PCB.  Det är alltså bara markant större än spetsen på en blyertspenna. Det, i kombination med att Automat har alla funktioner som random knappar, klickbara stenar och interaktiva smycken, gör att Automat och wearable tech passar som hand i handske. Oavsett vad ni kommer på för balla användningsområden. Och oavsett hur framtidens uppkopplade plagg kommer att se ut.

Men vi håller oss till nutiden ett tag till...
Låt oss ge några exempel på vad ni kan göra redan idag.

Säg att du är en jävel på att virka och precis skapat ett vackert armband som du bär all vaken tid. Let us add några LED-lampor som du fäster på ett fiffigt sätt. Som ger dig notiser när du glömt att stänga av kaffebryggaren. Eller när du fått en like på Pinterest. Eller när någon öppnar din ytterdörr. Ja, ni fattar. Det är er egen fantasi sätter gränserna.

Vore det häftigt att sy en liten ficka för Automat på alla dina klädesplagg och bygga en app som synkar med din kalender? En app som påminner dig om att du haft samma kit i tre möten i rad med en speciell kund? Eller som till och med föreslår vilka kombinationer som passar väl ihop? Sure, det krävs klart lite algoritmer och deep learning men visst vore det ganska awesome?

Låt inte oss uppehålla er med vårt dravel. Koppla upp vilket plagg, väska, smycke ni önskar och sätt igång att skapa. Eller din favoritkeps, rentav?

Som sagt. Vi kommer att vara här för er idag, imorgon och till och med när du drar till månen för en lyxfika.